Social Media Uitbesteden

Ongeveer 95% van de Nederlanders gebruikt Social Media en zijn een groot gedeelte van de dag online te vinden. De perfecte manier om jouw beautyonderneming op de kaart te zetten! Tegenwoordig communiceren veel mensen via social media en dit is een handige manier om je doelgroep beter te leren kennen en om een relatie op te bouwen.

Maar wat moet je nou wel of niet doen op social media als onderneming? Veel salons doen vaak maar wat. Er gebeuren dan soms leuke en waardevolle dingen, maar of het daadwerkelijk effect heeft is nog maar de vraag. Tijd om er dus écht wat aan te gaan doen!

Social Media kun je voor diverse zakelijke doelstellingen inzetten en is de perfecte manier om in contact te komen met je doelgroep. Door regelmatig te posten blijf je in de tijdlijn verschijnen van potentiële klanten.

Natuurlijk kan het lastig zijn om elke week nieuwe content te maken en tijd te vinden om je Social Media up to date te houden. Een logische stap is dan om je Social Media uit te besteden.

Wat doen wij?

INTAKE + ANALYSE

Het beheren van de social media van jouw bedrijf start met een grondige intake. Wij moeten tenslotte je bedrijf goed leren kennen en weten wat de doelstellingen en kernwaarden zijn. Daarna volgt een analyse van de huidige kanalen.

MAANDELIJKSE RAPPORTAGE

Elke maand ontvang je van ons een rapportage van je social media kanalen. Hierin staat bijvoorbeeld wat het bereik is geweest de afgelopen maand en hoeveel volgers en likes je pagina heeft. We laten zien wat de groei is geweest van je kanalen en welke berichten het beste aanslaan bij jouw doelgroep.

STRATEGIE + CONTENTPLANNING

Na de analyse gaan het de strategie ontwerpen,  ook wel het Social Media plan genoemd.  Hierin wordt duidelijk beschreven wat we gaan posten, met welk doel, welke tijden enz. Hieruit volgt een duidelijk plan van aanpak, de contentplanning.

SOCIAL MEDIA KIT

Als Social Media Beheer klant ontvang je van ons een Social Media Kit. Dit is zijn compleet vormgegeven templates in jouw eigen huisstijl om jou kanalen nog unieker te maken.

INRICHTEN + OPTIMALISEREN

Wij zorgen ervoor dat jouw social media kanalen op de juiste manier worden ingericht. Alles wordt in de stijl van je bedrijf gemaakt en we optimaliseren de pagina’s voor optimaal bereik en zichtbaarheid.

WHATSAPP COMMUNICATIE

De communicatie zal voornamelijk via WhatsApp gaan. Zo kunnen we snel communiceren over de posts. Maar ook als er iets urgent geplaatst moet worden kan dat via WhatsApp worden doorgegeven.

CONTENT CREATIE

Goede content bestaat uit een mix van eigen foto’s en vormgegeven posts. Elke week ontvang je een reminder en tips voor het aanleveren van de content (foto’s en eventueel informatie) die nodig zijn om de content te creëren voor de social media kanalen. De posts worden altijd in het juiste formaat gemaakt en vooraf krijg je te zien hoe de posts eruit komen te zien.

KANALEN

Je kunt kiezen om je posts te laten plaatsen op Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter en/of LinkedIn. Het is mogelijk om een kanaal toe te voegen aan je pakket, uiteraard wordt het tarief dan aangepast.

EXTRA’S (voor meerprijs):

STORIES

Instagram stories zijn ontzettend goed voor meer zichtbaarheid, klantrelaties en naamsbekendheid. Bij elk pakket zitten templates die je kunt gebruiken voor je stories. Wil je dat wij je stories vormgeven en plaatsen dan zit hier een meerprijs aan afhankelijk van het aantal gewenste stories per week. De Instagram Stories kunnen wij koppelen aan Facebook Verhalen.

NIEUWSBRIEF

Heb je een mailinglist of wil je deze gaan opbouwen? Wij kunnen maandelijks een mailing ontwerpen en naar je mailinglijst sturen met het laatste nieuws voor extra exposure.

ADVERTEREN

SalonMarketing kan helpen bij het creëren en plaatsen van Facebook & Instagram adverteer campagnes.

Het uitbesteden van Social Media houdt o.a. in dat SalonMarketing berichten post en content deelt. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de doelgroep en de doelstellingen van de onderneming.

Wij creëren content en posten deze op Social Media. Ideaal als je hier zelf geen tijd voor hebt, maar wel graag online zichtbaar bent. Wij zijn experts op gebied van online marketing.

SalonMarketing maakt een Social Strategie en een contentplanning. Wekelijks ontvang je van ons een mailing over het aanleveren van beeldmateriaal en eventuele informatie, daarnaast ontvang je tips over het maken van beeldmateriaal. Met dit beeldmateriaal en de informatie zal SalonMarketing de content creëren en vormgeven voor de Social Media kanalen.

Vandaag een leerzame Social Media Training gehad van Sanne – SalonMarketing.nl. Bedankt voor vandaag. Was leuk, je bent een spontane, gezellige, lieve en toegankelijke lerares.

Jill van der Velden

Schoonheidssalon Moments

Als je ergens wat minder in bedreven bent, dan roep je de hulp in van een expert. Dus waren Jill en ik vandaag bij Sanne van SalonMarketing om ons over ins en outs van Social Media te vertellen.

Manuela vd Gugten

Blush & Co.

Wil jij je Social Media uitbesteden?

×