Vandaag het inspirerende verhaal van Romy van Schoonheidssalon Beauty & More Rucphen!

Mijn naam is Romy Manniën en ik ben de trotse eigenaresse van schoonheidssalon Beauty & More Rucphen. Met mijn 19 jaar ben ik al jong een eigen bedrijf gestart. Het begon toen ik een jaar of 10 was. Ik sprak wekelijks met een vriendin af. We deden elkaars haar en maakten elkaar op.

Ook mijn zusje moest vaak model zitten om weer een nieuw kapsel te proberen en om nieuwe make-up aan te brengen. In die tijd was ik ook veel bezig met nagels lakken en verschillende patronen maken op mijn nagels. Toen we in groep 8 op schoolkamp gingen lakte ik voor de bonte avond van alle meiden hun nagels en deze werden ook voorzien van stickertjes en glitters. Ik wist toen eigenlijk al dat ik schoonheidsspecialiste wilde worden. Toen ik in het laatste jaar van de mavo zat ben ik naar verschillende scholen en opleidingen gaan kijken maar ik wist het zeker ik werd schoonheidsspecialiste. Wel kreeg ik vaak te horen waarom ik daarvoor ging leren want was daar wel werk in te vinden? En waren er al niet genoeg schoonheidsspecialistes?

Ik zette door en volgde de opleiding schoonheidsspecialiste niveau 3 en visagie binnen één jaar. Ik liep in dat jaar ook stage bij een schoonheidssalon in Breda. Na dat jaar ben ik niveau 4 schoonheidsspecialiste en de opleiding gewichtsconsulente gaan volgen. Toen ik hier klaar mee was stelde mijn moeder de vraag: “ Als je uit alle banen van de wereld zou mogen kiezen wat zou je dan het allerliefste doen?” Ik antwoordde dat ik heel graag in een Wellness zou willen werken. Ik solliciteerde bij een Wellness en ik werd aangenomen. In deze tijd heb ik veel geleerd maar ik kwam er al wel snel achter dat dit niet helemaal mijn ding was.

Mijn vader is ondernemer en toen hij zijn bedrijven ging verbouwen stelde hij voor of ik niet iets voor mezelf zou willen beginnen. Natuurlijk wilde ik dit en ik pakte deze kans met beide handen aan. Mijn hoofd maakte overuren. Waar moest ik beginnen en wat had ik er voor nodig om iets voor mezelf te starten. Ik pakte twee a4’tjes, startte Google op en sloot de printer aan. Al snel vond ik het interieur dat ik zou willen en plakte de uitgeprinte plaatjes op. Toen ben ik ook gaan zoeken naar een merk waar ik mee wilde gaan werken. Ik vind het belangrijk dat een product resultaat geeft. Ik kwam uit bij Janssen Cosmetics en Lookx. Met mijn vader reed ik naar Heiloo waar het kantoor van Lookx gevestigd is. Hier hebben wij een fijn gesprek gehad en we gingen met veel informatie en een proefpakketje naar huis. Ik koos voor Janssen en Lookx en daar ben ik tot op de dag van vandaag nog steeds super tevreden over.

In de maanden die volgden ging ik naar de beurs om de rest van de spullen aan te schaffen, ik volgde cursussen bij Janssen en Lookx en begon met het nadenken over een website en logo. Mijn salon is gevestigd in een pand waar een drogist, een Readshop, Marskramer en Plus supermarkt zit. Beauty & More zit gevestigd in een oude kluis. Doordat er veel beton in de muur zit heb ik geen last van de andere winkels. 21 september 2016 was het zover Beauty & More werd geopend. De avond ervoor was er een receptie en kwamen familie en vrienden langs om mijn salon te bekijken. Met 4 klanten ben ik begonnen. Mijn oma, moeder, zusje en een lieve mevrouw die ook wel eens mee ging als model in de tijd dat ik nog op school zat. Ik ben weleens bang geweest dat er nooit iemand zou komen en ik heb wel eens getwijfeld of de keuzes die ik gemaakt had wel de juiste waren. Toen ik mijn salon opende was ik 19 jaar, zouden mensen mij wel serieus nemen? Maar die angst en twijfels waren niet nodig want het begon vrijwel meteen te lopen. Nee, niet meteen een bomvolle agenda maar mensen wisten mij goed te vinden. Klanten kunnen ook online een afspraak inplannen, dat is laagdrempelig en werkt goed.

Na een half jaar wilde ik er een behandeling bij hebben. Ik wil mezelf meer verdiepen in gelaat- en huidverbetering. Met mijn vader ben ik naar Brussel gereden om de Beauty beurs te bezoeken. Daar kwam ik de Geneo+ tegen. Een apparaat voor huidverbetering. Het apparaat bestaat uit 3 gedeeltes: de Oxygeneo: scrubt de huid en stimuleert de doorbloeding, Tripollar stimuleert de aanmaak van collageen en elastine en de Ultrasound maakt geluidstrillingen en sluist daarmee serums en ampullen dieper de huid in. Met het geld dat ik dat half jaar verdiend had kocht ik de Geneo+. Het apparaat sloeg gelijk aan want wat een prachtig resultaat kun je bereiken zonder naalden en andere cosmetische ingrepen.

Nu na bijna 2 jaar hard werken hebben mijn vriend en ik een huis kunnen kopen en ben ik nog steeds mijn klanten bestand aan het uitbreiden. Er zijn in de tussentijd nog nieuwe behandelingen bij gekomen zoals een hotstone massage, wax behandelingen en het geven van make-up workshops en kinderfeestjes. Ik steek veel tijd in Facebook, Instagram en het maken van een nieuwsbrief. Zo houd ik mensen op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij Beauty & More.

Wat ik iedereen mee zou willen geven is laat je niet tegenhouden door andere mensen, als ik naar iedereen had moeten luisteren was ik niet waar ik nu was. Durf te dromen, werk hard en dan zal je komen waar je wilt zijn.

Volg Schoonheidssalon Beauty & More Rucphen via onderstaande links!

Instagram: beautyenmorerucphen

Facebook: salonbeautyenmore

Website: salonbeautyenmore.nl

Wil jij ook graag je SalonVerhaal delen? Neem dan contact met ons op!

%d bloggers liken dit: