Tijd voor het tweede SalonVerhaal! De prachtige Nancy van NLBeautySalon in Hensbroek heeft haar verhaal opgeschreven om te delen op SalonMarketing.

Mijn naam is Nancy Liliane en ik ben de trotse eigenaresse van NLBeautySalon. Ik ben 47 jaar en woon & werk in Hensbroek.

Mijn carrière begon met mijn studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Ik ben afgestudeerd maar heb voornamelijk als groepsleider gewerkt bij instellingen waar kinderen en jongeren in leefgroepen wonen. Ik had een korte uitstap gedaan naar jeugdbeschermer maar vond het werk op groep toch leuker. Het werk binnen de Jeugdzorg is leuk maar er kwam een moment dat ik het gevoel kreeg dat dit niet het werk was wat ik tot aan mijn pensioen zou willen doen. Maar ja wat dan wel?

Tijdens mijn werk als groepsleider in 2015 begon ik mij meer te interesseren voor uiterlijke verzorging. Het begon met de haarverzorging. Ik ben altijd wel iemand geweest die er graag verzorgd uit zag maar mezelf regelmatig opmaken zat er niet in. Ik kocht voor mezelf de beste tools en producten voor de verzorging van mijn haar. Ik zag de verandering en van het een kwam het ander. Want hoe geweldig zou het zijn om mezelf mooi op te kunnen maken? En dan bedoel ik niet een lijntje en wat mascara maar het echte werk. Ik begon op internet te zoeken en werd steeds enthousiaster. Mijn make up collectie was toen nog behoorlijk summier. Ik kwam de mooiste looks tegen. Kleurrijk maar ook de prachtige klassieke smokey eye. Dat zou ik zo graag willen leren! Ik ging op zoek naar een workshop. Het volgen van een workshop klonk leuk maar hoe meer ik tegenkwam hoe meer ik wilde leren. Ik kocht mijn eerste uitgebreide make up penselen set en een paar paletten. Ik schreef me in voor de opleiding Visagie. In januari 2016 was het zo ver. Wat heb ik genoten en wat heb ik veel geleerd. Ik had mijn roeping gevonden!

Als snel volgde Nagelstyling, het plaatsen van gelnagels. Ook hier volgde ik de opleiding in. Ik was aangenaam verrast dat ik het snel oppakte en het ook echt leuk vond. Perfect waren mijn setjes nog lang niet. Bij het behalen van mijn diploma voor Nagelstyling kwam het idee om een eigen salon te openen. Maar wel pas nadat ik was geslaagd voor mijn Visagie. Dit gebeurde in februari 2017. Ik begon na te denken over hoe ik het graag zou willen. En natuurlijk waar. Alsof alles op zijn plek viel ging ik in mei verhuizen binnen Hensbroek naar een geweldige appartement. Ik werk op het moment vanuit huis. Op 14 augustus 2017 opende ik officieel mijn salon door de inschrijving bij het KvK. Super trots natuurlijk.

Ik ben vol enthousiasme van start gegaan. Al snel kwam er een behoorlijke kink in de kabel. Ik bleek een contact allergie te hebben waardoor het plaatsen van gelnagels bijna niet mogelijk was. Ik gaf niet op. Ik had net mijn opleiding afgerond, cursussen gevolgd, een mooie make up collectie en alle tools voor het plaatsen van kunstnagels. Mijn droom zou nu toch al niet ten einde komen? Om mijn werk te kunnen doen als nagelstyliste ben ik medicatie gaan gebruiken. Ik ben ondertussen op zoek gegaan naar producten welke hypo allergeen zijn. Zo kwam ik bij PolyGel terecht. Ik heb me laten omscholen in februari 2018. Wat een hele goede keuze blijkt te zijn. Het werken met PolyGel ligt mij zo goed. Veel beter dan het werken met gel. Het is een zeer fijn product.

Mijn klantenbestand bestaat vooralsnog uit vrouwelijke klanten. Maar ook de man is bij mij van harte welkom voor een van de nagelbehandelingen. Mannen besteden graag aandacht aan hun uiterlijk. Zo ook hun handen en nagels. Ik bied dan ook diverse manicurebehandelingen aan voor verzorgde handen en nagels. Ik zou het echt geweldig vinden als mannelijke klanten zich zouden melden.

Door mijn allergie en griep ben ik helaas ruim 1,5 maand uit de running geweest. Net voor de feestmaand. Ik baalde er enorm van. Uiteindelijk heb ik mij er bij neergelegd. Januari 2018 pakte ik het weer op. En ben er vol voor gegaan. Ik ben samenwerkingen aangegaan en heb mezelf aangeboden als visagiste onder andere voor de Mrs. Netherlands Universe Verkiezing.

Ik ben er zo trots op wat ik tot nog toe heb bereikt en wat ik zeker nog in de toekomst zal gaan bereiken. Ik ben allround make up artist en allround nagelstyliste. Ik leer nog steeds veel. Niet alleen op mijn vakgebied maar ook over het runnen van een eigen bedrijf. Het meest leer ik over mezelf. Wie ik ben, wie ik wil zijn, wat ik wil en mijn dromen. Ik ontwikkel mezelf als persoon zijnde. Als ondernemer zijnde. Mijn salon staat voor elegantie en stijlvol.

 

Ik ben nog steeds beschikbaar als groepsleider maar mijn hart ligt echt bij mijn salon. Ik word er zo blij van als klanten tevreden zijn. Ik zie hoe ik groei als professional. Maar ook hoe ik groei als Nancy. Ik ben 47 en eindelijk mezelf.

´Elegance is the only beauty that nevers fades´.

Volg NLBeautySalon via onderstaande links!

Instagram: nlbeautysalon

Facebook: NancyLilianeBeautySalon

Website: nlbeautysalon.nl

Pinterest: nlbeautysalon

Wil jij ook graag je SalonVerhaal delen? Stuur dan een e-mail naar info@salonmarketing.nl of laat in een reactie je e-mailadres achter.

%d bloggers liken dit: