De eerste editie van SalonVerhaal is een feit! Niemand minder dan Wendy van Beauty by Wenn in Delft heeft de eer om als eerste een verhaal over haar salon te delen op SalonMarketing!


Mijn naam is Wendy van Beauty by Wenn, 28 jaar en ik woon en werk in Delft. Begin 2014 ben ik gestart met de allround opleiding tot nagelstyliste. Het leek mij leuk naast mijn vaste baan ‘erbij’ te gaan nagelen. Zoals heel veel jonge dames doen. Mijn eigen nagels liet ik bij mijn nagelstyliste doen en dacht dat kan ik ook wel! Al snel kwam ik tot de conclusie dat er onwijs veel bij kwam kijken. Thuis had ik een kamertje leuk ingericht, 2 stoelen en een tafel, kast erin met spulletjes enz. Ik ben begonnen aan een piepklein tafeltje met wieltjes. Als ik er nu aan terug denk dan snap ik niet hoe iemand (inclusief ikzelf) lekker aan deze tafel hebben kunnen zitten. Mijn allereerste setje duurde uren en ik was onwijs trots op mezelf. Als ik nu de foto’s terugkijk dan denk ik: “ooooh wat lelijk overal hobbels en bultjes!” Maar mijn klanten waren blij en ik daardoor ook! Ik bleef maar oefenen… in die tijd bestond mijn klantenkring alleen maar uit vriendinnen en familie en de kosten die zij betaalden waren alleen voor de producten! In 2016 kreeg ik geen vast contract bij mijn toenmalige baan en daarnaast kreeg ik ook nog brand in huis. Wat een drama! Op dat moment dacht ik alleen maar, waar heb ik dit aan verdiend?! Alles in één week tijd kwijt, mijn baan en mijn huis in vlammen op gegaan. In die tijd was ik alweer 2 jaar aan het nagelen en had ik mijn klantenkring nog verder uitgebouwd. Na de brand en het verlies van mijn baan heb ik mijzelf bij elkaar geraapt en nooit een moment medelijden gehad met mijzelf. Dit was mijn kans. Nu MOET ik echt een andere baan gaan zoeken of de stap nemen om ondernemer te worden. Ik heb voor het laatste gekozen en er echt alles aan gedaan om de allerbeste te worden. Al mijn spaargeld ging naar cursussen en trainingen en daarnaast heb ik ook een wimper opleiding gevolgd. Tijdens de wimper opleiding kwam ik er al snel achter dat dit vak niets voor mij was. Ik realiseerde mij dat ik niet in twee dingen super goed kon zijn. Ik moest mij focussen op één vakgebied en ben daarom niet verder gegaan met de wimpers. Mijn oplossing op dat moment was om te gaan werken bij diverse schoonheidssalons. Mede door deze salons heb ik veel geleerd maar uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om op eigen benen verder te gaan en een eigen salon te starten. Inmiddels is het 2018 en werk ik fulltime als nagelstyliste in mijn eigen salon. Sinds kort geef ik cursussen en lessen. En ongeveer twee keer per maand pak ik de auto naar Amsterdam om daar diverse dames te voorzien van mooie nagels! Nog altijd volg ik zelf cursussen door het hele land en het buitenland. Ik ben van mening dat je nooit bent uitgeleerd en dat de techniek keer op keer blijft veranderen. Op Social Media probeer ik elke dag iets te posten voor mijn trouwe volgers en dat werkt! Ondanks dat ik echt zeer weinig tijd heb en eigenlijk iemand het voor mij zou moeten doen, probeer ik er tijd voor te maken. Door mijn drukke schema gaat dit soms bijna niet, maar ik blijf het proberen! Ik ben er van overtuigd dat wanneer je echt iets ontzettend graag wil en echt je passie in stopt, je onwijs ver kan komen. Opgeven is geen optie! Probeer jezelf elke keer uit te dagen. En uiteraard blijven trainen, trainen en nog eens trainen! Liefs Wendy Facebook: Beauty by Wenn Instagram: Beauty by Wenn

Wil jij ook graag je SalonVerhaal delen? Stuur dan een e-mail naar info@salonmarketing.nl of laat in een reactie je e-mailadres achter.

%d bloggers liken dit: