Valentijnsdag is een van de dagen in het jaar dat iedereen laat zien hoeveel ze van hun geliefden houden. Het is een van de belangrijkste dagen in het jaar om je sales omhoog te brengen! Als beautyondernemer weet je dat jouw diensten en producten de beste cadeautjes zijn om te geven aan een geliefde. Bij de juiste planning en promotie zal iedereen verliefd zijn op jouw salon in februari!

Tips om je verkopen te laten groeien met Valentijnsdag!

 1. Show Some Love
  Beperk je Valentijnscampagne niet alleen tot “verkoopplek”. Er zijn genoeg plekjes in je salon waar je producten, diensten of cadeau(-bonnen) kunt promoten. Bepaal een “Valentijn Look” in je salon. Decoreer de salon om iedereen helemaal in de wolken te brengen!
 2. Valentijns-etalage.
  De etalage van je salon is de meest kostbare advertentieruimte! De Valentijnssfeer moet hier prominent aanwezig zijn zodat iedereen op straat het kan zien. Onderschat het effect hiervan niet! Durf een mooi duidelijk thema te nemen, kies je decoratie en verkoopproducten die het verhaal vertellen! Zorg dat alles mooi op één lijn bij elkaar past en elkaar versterkt.
 3. Combinatiepakketen.
  Valentijnsdag staat voor liefde. Om de cadeaubonnen nog meer kracht bij te zetten, kun je erover nadenken om combinatiepakketten aan te bieden. Wanneer mensen een cadeaubon ontvangen voor een bepaald bedrag, dan zijn ze geneigd om de behandeling te nemen die zij altijd nemen. In plaats daarvan, maak een speciaal beauty en verwen pakket zodat de ontvanger zich helemaal geliefd voelt. Deze strategie werkt voor zowel vrouwen als mannen cadeautjes – in plaats van een vrouwen pakket kun je een pakket aanbieden waar de man van kan genieten.

Tip: Het is winstgevender om een “luxury service” pakket te verkopen zodat klanten kennis kunnen maken met nieuwe/andere diensten die zij nog nooit hebben geprobeerd.

 1. Product combinaties.
  Combineer een aantal producten bij elkaar om als cadeau te verkopen. Denk goed na over wie het pakket gaat kopen en voor wie zij het kopen. Houd het simpel voor de klant. Wanneer je de cadeaupakketten gaat aanbieden, pak ze dan op een aantrekkelijke manier in zodat ze gelijk klaar zijn om weg te geven.
 2. Aantrekkelijke cadeaubonnen.
  Als je cadeaubonnen gaat aanbieden zorg er dan voor dat deze aantrekkelijk gepresenteerd zijn en professioneel ontworpen en geprint zijn. Dit reflecteert de hoge kwaliteit van jouw salon.

Voor grotere bedragen is een cadeaubox passender. Het is veel leuker om een cadeaubon te vinden in een mooie cadeaubox dan in een saaie envelop. De meeste salons hebben een “saaie” envelop met daarin de mooie cadeaubon van bijvoorbeeld 75 euro. Als een klant 75 euro of meer uitgeeft voor een cadeau, dan moet het er gewoon mooi en speciaal uitzien!

 1. Gezamenlijke aanbiedingen.
  Werk samen met andere lokale ondernemers, zoals een restaurant of bloemist, om een gezamenlijke Valentijns aanbieding te maken. Deze strategie heeft meer planning en organisatie nodig maar als het goed gebeurd kan het ontzettend goed werken!
 2. Start je Valentijns promotie!
  Heb je op een rijtje wat je gaat aanbieden? Dan is het tijd om alles te gaan promoten op al je kanalen om zoveel mogelijk bereik te hebben! Het is heel simpel: hoe meer mensen er bekend zijn met jouw acties, hoe meer jij gaat verkopen. Om er vol gebruik van te kunnen maken moet je ongeveer 3 á 4 weken voor Valentijnsdag al beginnen.
 3. Maak vaste klanten van “cadeaubon klanten”.
  Cadeaubon acties geven beautyondernemers een kans om een “cadeaubon klant” om te toveren naar een vaste klant. Een positieve eerste indruk van de Valentijnsdag behandeling zal ervoor zorgen dat deze klanten hoogstwaarschijnlijk wel terug gaan komen.
  Er zijn 3 manieren om Valentijnsklanten om te toveren naar vaste klanten:
  1. Vraag iedere cadeaubon klant om de klantgegeven in te vullen voor toekomstige correspondentie zoals nieuwsbrieven.
  2. Behandel iedere klant als een VIP.
  3. Probeer direct na de behandeling een volgende behandeling te plannen met de klant.

Heel veel succes met jouw Valentijnscampagne! Hulp nodig? Neem dan contact op met info@www.salonmarketing.nl!

%d bloggers liken dit: