Over 2,5 week is het Valentijnsdag. Het versturen van een last minute cadeaubonnen campagne kan helpen om je omzet in het eerste kwartaal nog iets te verhogen!

Help de uitstellers.

Herinner je klanten eraan hoe fijn en makkelijk een cadeaubon is en zorg dat ze deze makkelijk bij jou kunnen aanschaffen. Via een nieuwsbrief kun jij je klanten direct op de hoogte stellen van jouw cadeaubonnen campagne.

Om de meeste klanten (per e-mail) te bereiken begin je de planning 1 week voor 14 februari. Het idee is simpel, hoe meer mensen op de hoogte zijn van jouw Valentijnsdag-cadeaubonnen, hoe meer je er gaat verkopen. De laatste 24 uur voor de 14e is de populairste tijd voor de verkoop. Wij adviseren je om de planning ongeveer zo in te delen:
Email 1: 7 februari: Last Minute Cadeaubon aanbieding.
Email 2: 11 februari: Nog maar 3 dagen! (herinnering van de actie)
Email 3: 13 februari: Laatste kans! (24 uur)

Maak een sterke campagne.
De eerste stap naar een sterke campagne is de juiste aanbieding, de juiste tekst en het juiste beeldmateriaal. Een gefocust thema en een catchy onderwerp met een aandachttrekkende foto zal ervoor zorgen dat meer mensen je bericht openen en daardoor leiden naar meer verkoop.

Share the Love
Als toevoeging aan de nieuwsbrieven, deel je de campagne op Social Media. E-mail en Social Media samen is een gouden combinatie! Tip: De stelling is simpel. Hoe meer mensen van jouw campagne afweten, hoe meer jij gaat verkopen.

Keep the Love
Cadeaubonnen campagnes geven beautyondernemers de kans om “cadeaubon klanten” om te toveren naar vaste, trouwe klanten. De eerste ervaring van de klant is ontzettend belangrijk dus zorg ervoor dat deze ervaring super goed is. Op deze manier is de klant eerder geneigd terug te komen voor een nieuwe afspraak.
1. Vraag elke “cadeaubon klant” om zijn of haar gegevens voor in het klantenbestand. Op deze manier krijgen ze je nieuwsbrieven en andere correspondentie.

2.Behandel iedere klant als een VIP en wees altijd professioneel.
3. Maak direct een nieuwe afspraak met de “cadeaubon klant” voor een vervolgafspraak.

Geef je klanten wat liefde!
Maak een speciale Valentijnsdag afbeelding die je naar je klanten kunt sturen via mail en op Social Media. Februari is een geweldige maand om je klanten wat extra liefde te sturen!
Heb je hulp nodig bij het opzetten van je Valentijnsdag campagne en heb je deze nog niet gepland? Klik hier voor meer informatie. SalonMarketing.nl kan helpen met het opzetten van de campagne en met passend beeldmateriaal.

%d bloggers liken dit: