In tijden van crisis gaan mensen opeens vanuit paniek hun keuzes maken. De onzekerheid en de angst slaat toe en dan loop je vast. Vandaag geef ik je de tips om in 3 stappen de juiste keuzes te maken voor jouw beautyonderneming op dit moment.

1) Helderheid creëren

Je moet eerst zien wat ertoe doet.
Als jij geen helderheid hebt dan ga je keuzes maken uit paniek.
De grootste fout die wij maken als we aan helderheid denken, is door te gaan bedenken wat er allemaal is. Wat er allemaal nog kunnen doen.
Maar je kan beter bedenken aan: Wat doet ertoe…(heel veel dingen doen er namelijk nu niet toe)
Let op: 20% van de dingen die je doet in je bedrijf zorgen voor 80% van je omzet
Wat is die 20% voor jouw beautyonderneming? Wat zijn de diensten in jouw salon die 80% van de inkomsten opbrengen?
Kies er hiervan eentje en ga daar de komende tijd maximaal op focussen. Dus geen 3…geen 2… nee 1 focus taak.

2) Focus – dit heeft alles te maken met NEE zeggen

Zojuist heb je helderheid gecreëerd.

Je hebt jouw focus taak gekozen en hier ga je nu maximaal voor.
Het is misschien moeilijk, maar het is vooral nu super belangrijk om je te focussen op datgene wat jouw de meeste omzet gaat opleveren. Je gaat dus JA zeggen tegen je focus taak en nee zeggen tegen alles wat daar op dit moment niet aan bijdraagt. .
Als je nee kan zeggen tegen de rest dan kun je maximaal ja zeggen om die ene hefboomtaak die al het verschil gaat maken.
Komt 80% van jouw inkomsten uit gezichtsbehandelingen en maar 20% uit nagels. Dan weet je wat je nu te doen staat. Focus op de gezichtsbehandelingen. Door de omstandigheden kun je nu niet daadwerkelijk de behandeling uitvoeren, maar alles wat jij vanaf nu produceert en publiceert draait om de gezichtsbehandelingen.

3) Doen! – Je vindt altijd meer antwoorden in beweging dan in gedachten.

Richt je dagen zo in dat je op dit moment kun doen wat je moet doen om te kunnen focussen en producten.
Op dit moment is het een extra uitdaging omdat je misschien met je kinderen thuis zit, je juf moet spelen en daarnaast je bedrijf draaiende probeert te houden. Probeer de rust erin te vinden. Heb vertrouwen in jezelf en in je kunnen. Ook dit gaat weer voorbij en als het dan voorbij is dan sta jij er sterker voor dan ooit!
Dit is HET moment om waarde te delen. Via social media, via je nieuwsbrief, desnoods via de post. Ga zoveel mogelijk produceren en publiceren over alles wat met jouw focus taak te maken heeft.
Trap het de wereld in. Niet gaan twijfelen of het wel goed genoeg is, niet in je onzekerheid gaan hangen. In de feedback die je krijgt vind je vanzelf de antwoorden en daar kun je dan op aanpassen.
DUS…
Stap 1 – Helderheid creeren
Stap 2 – Focus op je focus taak
Stap 3 – Doen… trap het de wereld in!

Let’s do this! ?

Deel jouw stappen in een reactie en wat jij gaat doen om het de wereld in te trappen. Ik zal sowieso overal op reageren en wees welkom om opbouwende feedback te geven op reacties van anderen.

Heb je een vraag stel ze dan gerust via info@salonmarketing.nl.

Liefs,

Sanne – SalonMarketing

? Volg ons ook op Facebook en Instagram

%d bloggers liken dit: