Het eindejaar is weer in zicht! Het wordt kouder, de dagen worden korter, de kaarsjes gaan weer aan. Kortom, het is het einde van het jaar en dat betekend feest in de salon! Dit is voor de meeste salons de drukste periode van het jaar.

Ik heb voor jou een aantal tips om er echt een topmaand van te maken!

  • Zorg ervoor dat alles van jouw salon het feest/kerstgevoel ademt! Zet alles in kerstsferen, je website, je social media en natuurlijk in jouw salon!
  • Maak leuke originele cadeaus door een product en een kortingsbon te combineren. Pak ze op een mooie luxe manier in, geef ze een leuke naam zoals “Beautiful Glowy Skin” of “Christmas Sparkle” en zet ze op een goed zichtbare plek in de salon. De klanten zullen het niet alleen voor een ander willen kopen maar willen het ook voor zichzelf!
  • Geef klanten maximaal 3 keuzes in acties of cadeaus. Je wilt de klanten geen keuzestress bezorgen waardoor ze uiteindelijk met lege handen vertrekken!
  • Wees zichtbaar en promoot jouw salonacties overal! Niet alleen online ( social media, website, nieuwsbrief) maar ook met een flyer op de toonbank, in de behandelruimtes of bij de spiegels. De klant kan er niet meer omheen! Plaats de flyers in mooie fotolijstjes om het plaatje compleet te maken.
  • Januari en februari staan erom bekend dat ze rustiger zijn dan andere maanden. Zorg er daarom voor dat je een leuk eindejaarspresentje meegeeft in december waarbij een kortingsbon zit van 10% als ze een afspraak maken in januari of februari. Doe je niet aan eindejaarspresentjes, dan kan je de klant in december al vragen om een vervolgafspraak te maken in januari of februari. Boekt de klant direct een afspraak, dan krijgen zij 10% korting.

Wacht niet te lang met het inplannen van alles wat ik hierboven heb beschreven, voor je het weet is het al zover!

Ik wens jou ontzettend veel succes in deze gezellige feestmaand!

 

 

 

Bron: Vicky Vermeiren

%d bloggers liken dit: