De leukste maand van het jaar komt er weer aan. December! Voor vrijwel iedereen in de beautybranche is dit de drukste maand van het jaar. Vandaag heb ik voor jou een aantal tips om deze maand nog meer omzet te maken en er echt een feest van te maken!

Sinterklaas

  • Pepernoten winactie: Vul een grote pot/vaas met pepernoten. Tel ze van te voren en noteer voor jezelf het aantal. Zet de pot/vaas op de toonbank en leg er een papiertje bij waarop de klanten hun naam, e-mailadres en het aantal pepernoten kunnen invullen. Op 5 december maak je de winnaar bekend. Uiteraard kun je zelf bepalen wat de klant kan winnen, bijv. een product of behandeling.
  • Social Media winactie: Geef via een leuk bericht je klanten de opdracht om een gedicht te schrijven waarin ze jouw salon taggen op Facebook/Instagram. Het leukste/origineelste berichtje wint een leuke prijs.
  • Cadeautjes en cadeaubonnen: Zorg ervoor dat jouw klanten op de hoogte zijn dat zij cadeaupakketjes en cadeaubonnen bij jou kunnen aanschaffen.
  • Last minute actie: Je hebt altijd mensen die vlak voor pakjesavond nog een cadeautje/cadeaubon nodig hebben. Zet 1 á 2 dagen voor pakjesavond een berichtje op Social Media waarbij je jouw cadeautjes/cadeaubonnen promoot, geef er eventueel een last minute korting op van bijvoorbeeld 10%.

Kerst

  • Tijdens de kerstdagen wil iedereen er altijd mooi en verzorgd uitzien. Spring hier op in met een decemberactie. Bied jij bijvoorbeeld meerdere diensten aan die elkaar mooi aanvullen zoals nagels, wimpers en gezichtsbehandelingen of andere diensten, bied ze aan als een All-in Special voor een mooie prijs.
  • De kerstdagen zijn daarnaast een mooi moment om jouw klanten te bedanken voor het vertrouwen in jouw salon. Geef ze een leuk geschenkje met een persoonlijk kerstkaartje en doe er een bon bij met korting voor januari!
  • Organiseer een kerstborrel voor je klanten. Zet wat lekkere hapjes en drankjes neer en maak er een leuke middag of avond van!
  • Last minute actie: Ook met Kerst heb je mensen die vlak voor de kerstdagen nog een cadeautje/cadeaubon nodig hebben. Zet 1 á 2 dagen voor Kerst een berichtje op Social Media waarbij je jouw cadeautjes/cadeaubonnen promoot, geef er eventueel een last minute korting op van bijvoorbeeld 10%.

Naast alle bovenstaande tips is het ontzettend leuk om jouw salon in sfeer te brengen voor Sinterklaas en Kerst!

Succes met deze tips en veel plezier in deze drukke gezellige maand!

%d bloggers like this: