Je merkt aan alles dat we dichter bij de feestdagen komen. November staat bekend als Movember maand. Daarnaast doen we in Nederland steeds meer mee met de internationale feestdagen. Al met al genoeg dagen om op in te haken met de marketing van jouw salon!

 

1 november – Wereld Veganisme dag

Deze dag staat in het teken van aandacht voor veganisme & dierenrechten.

Inhaakoptie: Zijn de producten die jij gebruikt in je salon 100% vegan? Licht dit uit op je social media kanalen en vertel wat jij er allemaal aan doet om zo natuurlijk mogelijk te werken in je salon.

 

1 november – Movember.

In november laten mannen hun snor en/of baard staan om aandacht te vragen voor prostaat- en teelbalkanker. T/m 20 november worden er allerlei activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen.

Inhaakoptie 1: Wil jij ook je steentje bijdragen aan Movember? Start een leuke actie en deel dit op social media!

Inhaakoptie 2: Deel het ontwerp voor Movember op social media.

 

9 november – Wereld Vrijheidsdag

Op 9 november 1989 viel de Berlijnse Muur & na 9/11 werd deze dag door president Bush uitgeroepen tot Wereld Vrijheidsdag om het belang van vrijheid te benadrukken.

Inhaakoptie 1: Deel een mooie quote over vrijheid op social media.

Inhaakoptie 2: Wanneer voel jij je echt vrij? Deel dit persoonlijke moment met je volgers en vraag wanneer zij zich echt vrij voelen.

 

11 november – Elfde van de elfde

Vandaag start om 11.11 het carnavalsseizoen. In veel plaatsen wordt dit met een ceremonie gevierd.

Inhaakoptie: Deel een quote over de start van carnaval op social media.

 

11 november – Sint Maarten

Vandaag wordt in verschillende delen van Nederland Sint Maarten gevierd. Hierbij gaan kinderen langs de deuren waar ze liedjes zingen en daarvoor snoep ontvangen.

Inhaakoptie: Deel een gezonde traktatie met je volgers die zij kunnen maken voor de kinderen die meedoen met Sint Maarten.

 

13 november – World Kindness Day

Wereldwijd draait het vandaag om vriendelijkheid en verrichten van goede daden.

Inhaakoptie 1: Deel een quote over vriendelijkheid op social media.

Inhaakoptie 2: Deel een persoonlijk verhaal over een goede daad die je onlangs hebt verricht en vraag je volgers of zij ook een persoonlijk verhaal willen delen.

 

14 november – Wereld Diabetes Dag

Vandaag staat in het teken van diabetes om zo de bewustwording te vergroten. Het aantal mensen met diabetes groeit snel.

Inhaakoptie: Deel tips voor mensen met diabetes op het gebied van huidverzorging. Waar moeten zij aan denken en welke huidverzorging past bij hen? Laat je expertise zien aan je volgers.

 

17 november – Intocht Sinterklaas

Vandaag is Sinterklaas in het land!

Inhaakoptie 1: Deel een leuke quote over Sinterklaas op social media.

Inhaakoptie 2: Deel cadeautips voor Sinterklaas. Een lekker product, een behandeling of een cadeaubon.

 

19 november – Internationale Mannendag

Vandaag draait het om de mannen! En dan voornamelijk om de gezondheid van mannen, het benadrukken van positieve mannelijke rolmodellen en het verbeteren van gendergelijkheid.

Inhaakoptie 1: Heb je producten in je salon die speciaal voor mannen zijn ontwikkeld? Licht deze producten uit op social media!

Inhaakoptie 2: Deel een speciale behandeling voor mannen op je social media en spoor je volgers aan om hun man, vader of vriend een behandeling cadeau te doen.

 

22 november – Thanksgiving Day

Thanksgiving is een nationale feestdag in de Verenigde Staten waarop dankbaarheid wordt geuit aan God. Uiteraard kun je dit hier in Nederland ook vieren!

Inhaakoptie 1: Waar ben jij dankbaar voor in het leven? Deel je persoonlijke verhaal en vraag je volgers hetzelfde te doen.

Inhaakoptie 2: Deel een mooie quote over dankbaarheid op je social media.

 

23 november – Black Friday

De dag na Thanksgiving wordt beschouwd als de start van het seizoen voor kerstinkopen. Winkels geven op deze dag absurde kortingen weg om mensen naar de winkels te trekken.

Inhaakoptie: Deel een leuke Black Friday actie voor jouw salon en deel dit op social media. Denk aan een behandeling waar je 25% korting op geeft bijvoorbeeld. Of producten waarvan het tweede product de helft van de prijs is.

 

Have fun!

Succes met de inhaakmomenten van november! Heb je een vraag stel ze dan gerust via info@salonmarketing.nl.

Liefs,

Sanne – SalonMarketing

? Volg ons ook op Facebook en Instagram

%d bloggers liken dit: