December is een maand die vol staat met feestdagen zoals Sinterklaas, Kerstmis en Oudejaar. In december worden er dus heel veel cadeautjes gekocht en wil iedereen er perfect uitzien. De ultieme kans om klanten naar je salon toe te trekken, mooie cadeaus samen te stellen en je klanten extra te verwennen met een geschenkje. Kort samengevat kunnen we zeggen dat december een drukke maand is waar saamhorigheid centraal staat.

 

5 december – pakjesavond

Vanavond is het pakjesavond. Dé avond waar veel kinderen naar uit hebben gekeken de afgelopen weken. De avond waarop cadeautjes, gedichten en surprises worden gegeven.

Inhaakoptie 1: Deel een mooie quote over pakjesavond op social media.

Inhaakoptie 2: Geef last-minute cadeau tips wat betreft de producten in je salon of een cadeau bon. Licht deze producten uit op social media.

 

21 december – start winter

Vandaag is het de kortste dag van het jaar. De zon komt het laatst op en gaat op z’n vroegst weer onder.

Inhaakoptie 1: Maak een blog met tips over hoe je een winterdip kunt voorkomen en deel deze ook op je social media.

Inhaakoptie 2: Deel een mooie quote over de winter op social media.

 

24 december – Kerstavond

De avond voor kerst. De start van een paar hele leuke, gezellige dagen. In Amerika worden alle cadeaus nu opengemaakt en in Nederland vinden er veel kerstvieringen plaats in kerken. Veel mensen genieten op deze dag van een heerlijk kerstdiner.

Inhaakoptie 1: Wensje klanten een prettige kerst op social media

Inhaakoptie 2: Ben je nog op tijd? Stuur je vaste klanten dan een écht persoonlijk kerstkaartje. Dit werkt heel goed voor de klantenbinding!

 

25 & 26 december – Kerst

Op 25 en 26 december wordt kerstmis gevierd in Nederland. We vieren de geboorte van Jezus van oudsher en dit vieren we door naar de kerk te gaan, lekker te eten, met de familie te zijn en cadeautjes te geven.

Inhaakoptie: Wens je volgers een fijne kerst met een mooie foto van hoe jij kerst viert!

 

31 december – Oudejaarsdag

Vanavond vieren we het eind van 2018 en het begin van een nieuw jaar, het jaar 2019. Dit doen we door het proosten met champagne, het eten van oliebollen en appelbeignets en het afsteken van vuurwerk.

Inhaakoptie: Wens je volgers een gelukkig nieuwjaar en deel een mooie foto van je salon met een glaasje bubbels erbij. Je kunt natuurlijk ook een andere foto gebruiken met een Oud & Nieuw tintje.

 

Have fun!

Succes met de inhaakmomenten van december! Heb je een vraag stel ze dan gerust via info@salonmarketing.nl.

Liefs,

Sanne – SalonMarketing

🤗 Volg ons ook op Facebook en Instagram

×
%d bloggers liken dit: