Een aantal hele leuke inhaakmomenten in oktober. Oktober staat daarnaast bekend als Pink Ribbon Borstkankermaand. Hier kun je in je salon natuurlijk perfect op inspelen. Door speciale acties te bedenken voor mensen die deze ziekte hebben of juist om het goede doel te steunen. Maar daarnaast heb je nog een aantal hele leuk dagen waar je op kunt inhaken in je salon! 

 

 

1 oktober – Nationale Dag voor Jezelf

Een speciale dag voor jezelf. Deze dag is in het leven geroepen omdat de meeste mensen alleen maar bezig zijn met anderen. De kinderen moeten naar school of naar een sport, je partner heeft aandacht nodig en op je werk gaat ook alle aandacht naar anderen.

Vandaag is het de dag voor jezelf. Dus blok een half uurtje in je agenda voor een uitgebreid bad, boek zelf een massage, ga een wandeling maken of hang gewoon lekker een avondje op de bank! Waar jij energie van krijgt, maak er tijd voor. Want goed voor jezelf zorgen is net zo belangrijk als voor anderen zorgen.

Inhaker: Zet een ontspannende behandeling in het zonnetje.

 

4 oktober – Dierendag.

Elk jaar op 4 oktober is het weer Dierendag. Alle dieren worden in het zonnetje gezet.

Inhaker: Laat klanten een foto van zichzelf met hun huisdier delen en de leukste kan een behandeling/product/cadeaubon winnen!

 

10 oktober – Dag van de Duurzaamheid

De dag om aandacht te vragen voor duurzaamheid. De perfecte dag om te laten zien hoeveel mensen met duurzaamheid bezig zijn en mensen bij duurzaamheid te betrekken.

Inhaker: Laat vandaag zien op welke manier jij betrokken bent met duurzaamheid. Vertel jouw verhaal achter de duurzame producten in je salon en vertel de reden waarom jij hiervoor kiest.

 

28 oktober – Wintertijd

Op deze dag gaat de klok 1 uur achteruit. ’s Nachts wordt de klok verzet van 3.00 uur naar 2.00 uur. We kunnen dus een uurtje langer slapen.

Inhaker: Ga de interactie met je klanten aan en vraag wat zij gaan doen in hun “extra” uurtje.

Inhaker: Of laat je klanten juist zien wat zij kunnen doen in dat extra uurtje. Tijd voor zichzelf bij jou in de salon bijvoorbeeld!

 

31 oktober – Halloween

Deze feestdag zie je steeds meer in Nederland verschijnen. Nog niet iedereen doet er iets mee maar mocht je dit wel willen doen dan heb ik een leuk inhaakidee voor je!

Inhaker:

Uiteraard kun je op deze dat je salon zo eng mogelijk versieren. Als nagelstyliste kun je speciale Halloween Nailart aanbieden.

Of organiseer een wedstrijd op je website of social media kanalen. Plaats bijvoorbeeld een bericht op Facebook en Instagram waarin je de volgers vraagt om een foto te plaatsen van hun Halloweenoutfit. De foto met de meeste likes wint!

 

Have fun!

Succes met de inhaakmomenten in oktober! Heb je een vraag stel ze dan gerust via info@salonmarketing.nl.

Liefs,

Sanne – SalonMarketing

? Volg ons ook op Facebook en Instagram

%d bloggers liken dit: