Veel salons laten de cadeaubonnen vaak voor wat het is. Maar eigenlijk is dat ontzettend jammer. Cadeaubonnen kunnen voor een mooie omzetgroei zorgen als je ze op de juiste manier promoot. Om je salonomzet een boost te geven voor de feestdagen, start dan op tijd met je promotie!

Hier een aantal tips:

  1. Maak een aantrekkelijke cadeaubon!

Vrijwel iedereen vindt het leuk om een cadeaubon te krijgen, maar om ze er mooi en aantrekkelijk uit te laten zien is nog best een uitdaging. Het moet er namelijk wel uitzien als een cadeautje en niet als een of andere korting bon. Op zijn minst moet je een mooie cadeaubon hebben van hoge kwaliteit. Het is natuurlijk wel een uiting van je salon en die moet wel goed zijn!

Om het helemaal luxe te maken kun je jouw cadeaubon verpakken in een mooie geschenkdoos. Het is natuurlijk veel leuker om een mooi verpakte cadeaubon te ontvangen dan gewoon een envelopje.

Veel salons verkopen cadeaubonnen voor soms wel € 75,- en dan krijgt de klant alleen maar een envelop. Zonde! Een cadeaubon moet voelen als een cadeautje en er speciaal en mooi uitzien!

 

  1. Een sterke campagne.

Een sterke campagne begint met een sterke boodschap, de juiste aanbieding en het juiste design om ervoor te zorgen dat de cadeaubonnen goed verkocht worden. Promotie deals die weinig kosten maar veel waarde opleveren voor de koper.

“Koop één cadeaubon & krijg één cadeaubon gratis” campagne is een perfecte oplossing voor makkelijke cadeaubonnen verkoop.

*Koop een cadeaubon ter waarde van € 50,- en krijg een cadeaubon van € 15,- (om weg te geven of zelf te houden)

*Koop een cadeaubon ter waarde van € 75,- en krijg een cadeaubon van € 20,- (om weg te geven of zelf te houden)

*Koop een cadeaubon ter waarde van € 100,- en krijg een cadeaubon van € 25,- (om weg te geven of zelf te houden)

*Koop een cadeaubon ter waarde van € 125,- en krijg een cadeaubon van € 30,- (om weg te geven of zelf te houden)

 

  1. Creëer cadeau pakketten.

Ter aanvulling van het aanbieden van cadeaubonnen voor een geldbedrag, overweeg om een aantal cadeau pakketten te maken. Als iemand een cadeaubon voor een bepaald bedrag ontvangt wordt dit vaak uitgegeven aan een behandeling die men gewend is. Het is winstgevender om “luxe cadeau pakketten” te verkopen. Pakketten zijn ook een perfecte kans om combinaties te verkopen of behandelingen te verkopen die de klanten anders niet zouden proberen.

Maak cadeau pakketten in verschillende prijsklassen en wees creatief. Wees niet bang om een hogere prijs te vragen voor bijvoorbeeld een pakket “een jaar lang haren kleuren” of “elke maand een massage”. Cadeaupakketgevers kunnen heel gul zijn als het cadeau perfect is. Verkoop duurdere cadeaupakketten sneller door een “beautydag pakket” te verkopen met 3 to 4 behandelingen met 25% korting. Maak je klanten enthousiast door de pakketten pakkende namen te geven en heel mooi in te pakken!

 

  1. Vertel het je klanten!

Zorg ervoor dat in de salon duidelijk zichtbaar is welke cadeaupakketten er beschikbaar zijn. Laat ze goed opvallen! Veel salons maken de fout door cadeaubonnen en pakketten niet goed zichtbaar uit te stallen, waardoor ze bijna niet verkocht worden. Maak mooie displays met een aantrekkelijk ontwerp (binnenkort komen de eerste online op het SalonMarketing VIP gedeelte). Goede zichtbaarheid zorgt ervoor dat je meer verkoopt. Deel je cadeaubonnen en pakketten natuurlijk ook via je Social Media kanalen! Hoe meer zichtbaarheid, hoe beter!

  1. Maak een speciale pagina op je website voor je cadeaubonnen en pakketten.

Een goede pagina op je website met aantrekkelijke foto’s van je cadeaubonnen en pakketten zorgt er voor dat de verkoop nog meer stijgt. Let op dat duidelijk vermeld wordt hoe en waar de aankoop gedaan kan worden en wat de voorwaarden zijn. Zet ook een link met afbeelding op je homepage zodat klanten je verkooppagina gemakkelijk kunnen vinden.

 

  1. Promoten via een e-mail campagne.

De makkelijkste manier om een cadeau te geven? Een salon cadeaubon. E-mail marketing is heel belangrijk om je cadeaubonnen te promoten voor de feestdagen. Stuur een nieuwsbrief om je klanten er aan te herinneren dat de feestdagen eraan komen en wat jij te bieden hebt.

Doe het op deze manier:

12 november E-mail 1: Een aantrekkelijk nieuwsbrief met je aanbod.

1 december E-mail 2: Een herinnering van je aanbod.

 

  1. Last minute opties.

Promoot je cadeaubonnen als een perfecte last minute cadeau optie. Cadeaubonnen kunnen veel omzet opbrengen voor salons op het laatste moment. Klanten die bijna te laat zijn met hun inkopen, kopen heel gemakkelijk een prachtige cadeaubon door binnen te lopen in je salon of via je website. Herinner je klanten aan het gemak van een salon cadeaubon of pakket.

Doe het op deze manier:

20 december E-mail 3: Nog maar 3 dagen!

22 december E-mail 4: Laatste kans!

 

  1. Maak het voor klanten eenvoudig om te kopen.

Directe verkoop mogelijkheden zorgen ervoor dat de klant eenvoudig een aankoop kan doen. Dit kan voor veel extra omzet zorgen!

Een webshop waar de klant online een cadeaubon kan kopen is ideaal. De klant hoeft alleen maar online aan te klikken wat hij of zij wil hebben. Betaling kan vaak via Ideal en binnen een aantal dagen heeft men de aankoop in huis. Het enige wat de salon moet doen is de orders checken, netjes inpakken en verzenden! Uiteraard kun je ook aanbieden dat klanten de aankoop in de salon komen afhalen.

 

  1. Cadeaubon klant = potentiële vaste klant.

Een goede cadeaubon campagne zorgt voor meer klanten in je salon. Een perfecte eerste ervaring met je salon door de cadeaubon of het cadeaupakket zorgt ervoor dat men eerder geneigd is terug te komen.

Er zijn 3 manieren om ervoor te zorgen dat cadeaubon klanten, vaste klanten worden.

1: Vraag elke klant een klantenkaart in te vullen zodat je ze in de toekomst nieuwsbrieven en dergelijke kunt sturen.

2: Behandel elke cadeaubon klant als een VIP. (dit moet je uiteraard met al je klanten doen!)

3: Probeer een vervolg afspraak in te plannen aan het eind van de behandeling.

Stel je voor dat je cadeaubon klant een vaste klant wordt en elke maand terugkomt voor een behandeling van €75,- deze klant levert je dan al snel € 900,- per jaar op!

Have fun!

Succes met jouw cadeaubonnen campagne! Heb je een vraag stel ze dan gerust via info@salonmarketing.nl.

Liefs,

Sanne – SalonMarketing

? Volg ons ook op Facebook en Instagram

%d bloggers liken dit: