De zomervakantie is begonnen en door het prachtige weer van de afgelopen tijd heb ik al veel langer het vakantiegevoel, herkenbaar? En het vakantiegevoel wordt steeds sterker aangezien wij eind deze week naar Italië vertrekken. De koffers worden ingepakt, alle spulletjes zijn ingekocht en we zijn bijna klaar om te vertrekken!

Toch heerst er een lichte onrust want ‘ik wil nog zoveel doen aan mijn bedrijf’ en voor je het weet is de zomervakantie alweer voorbij.

Zoals je misschien wel herkent kan ik die ‘werk knop’ maar moeilijk helemaal uitzetten. Juist als je in de relax stand zit krijg je de meest geweldige ideeën voor je onderneming!

Vandaag heb ik een paar tips, een soort stappenplan zodat je zowel ‘werk’ als ‘privé’ de aandacht goed kunt verdelen en een goede balans creëert.

 

  1. Zorg voor duidelijkheid voor jezelf. Hoeveel tijd heb jij nodig voor jouw beautyonderneming? Dit doe je door alles wat nu speelt op een rijtje te zetten. Zijn er bepaalde projecten/onderwerpen waar je aan wil werken? Probeer dus écht AAN je salon te werken en in te schatten hoeveel tijd je hiervoor nodig hebt.
  2. Doe nu hetzelfde voor je privéleven. Welke plannen heb je deze vakantie, wat moet er nog geregeld worden voor na de vakantie. Zijn er nog projecten die je nu wil doen?
  3. Wanneer je jouw overzicht hebt ga je er nog eens naar kijken met je agenda ernaast. Ga voor jezelf na: hoeveel tijd heb ik nodig voor elk project of elke taak? Welke tijdsblokken kan ik hiervoor inplannen? Welke momenten ga ik werken aan mijn bedrijf en welke momenten zijn voor mijn privéleven?
  4. Nu ga je bedenken of dit allemaal wel haalbaar is. Wil je niet teveel? Kun je misschien beter iets weghalen? Mijn ervaring is dat we altijd veel te veel willen en onderschatten hoeveel tijd we nodig hebben. Waardoor je motivatie daalt en je focus verdwijnt. Houd er daarnaast ook rekening mee dat je genoeg tijd over hebt om jezelf op te laden!
  5. Zorg ervoor dat je de tijd die je nodig hebt voor je onderneming ook écht hebt. Ik werk bijvoorbeeld vaak in de avonden. Of regel op sommige dagen oppas. Voel je niet schuldig dat je dit regelt, je bent er op veel meer momenten wel!
  6. Ben je op vakantie, geniet er dan van! Lekker ontspannen en opladen. Juist op zulke moment ontstaan de meest geweldige ideeën. Neem dus altijd een notitieboekje mee zodat je het gelijk kunt opschrijven. Eenmaal thuis kun je het uitwerken! Vakantie is ook de ideale tijd om boeken te lezen, wie weet krijg je inspiratie voor een goede blog.
  7. EXTRA TIP: Maak mooie foto’s tijdens je vakantie waar je afbeeldingen voor je social media mee kunt maken!

 

Benieuwd hoe ik mijn werk/privé leven indeel in de vakantieperiode? Nou, eigenlijk zoals ik hierboven heb beschreven.

In totaal werk ik 3 weken vrijwel niet. De andere 3 weken werk ik minder uren. Verder heb ik geen afspraken buiten de deur, die plan ik na de zomervakantie weer in.

Voor mij is de zomervakantie een periode waar ik meer dan normaal AAN mijn bedrijven werk en natuurlijk de nodige werkzaamheden voor mijn klanten doe. Het is een ideale tijd om te kijken hoe het met je bedrijf gaat. Welke doelen heb je begin van het jaar gesteld, zit je op schema of moet je iets aanpassen?

In de weken dat wij thuis zijn kijken we waar we zin in hebben. Vaak zijn er op een dag wel een paar uur in de ochtend of avond dat ik kan werken.

Tijdens mijn vakantie lees ik veel en haal daar inspiratie uit. Verder bestaat mijn vakantie vooral uit ontspannen en lekker veel tijd met mijn gezin doorbrengen.

Hopelijk helpen mijn tips je om deze zomer te genieten én lekker te blijven groeien met jouw beautyonderneming.

Ik ben heel benieuwd wat jij in de zomer doet om te genieten én te blijven werken?

%d bloggers liken dit: