Één van de meest gestelde vragen aan SalonMarketing: hoe kan ik meer klanten werven? De meeste salons waar wij mee in aanraking komen zijn opzoek naar manieren om nieuwe klanten aan te trekken. Hoe kun je dat doen zonder een enorme investering te moeten doen? Vandaag geven we je 4 tips waar je zeker weten meer klanten mee gaat aantrekken!

Tip 1: Twee klanten tegelijk!

Je hebt vast weleens van de manier gehoord waarbij een vaste klant een vriendin laat kennis maken met jouw salon en vervolgens een leuke korting ontvangt.

Onze manier is iets anders.

Hierbij komen (nieuwe)klant en vriendin/kennis/moeder samen naar de salon en ontvangen allebei een korting op de behandeling.

Je kunt dit bij allerlei behandelingen doen. Bijvoorbeeld:

Een behandeling van een uur. Als je twee stoelen hebt, kun je er een duo behandeling van maken of je plant de behandelingen na elkaar. Normaal kost deze behandeling €60,- per persoon, maar omdat zij samen komen is het per persoon €50,-  Volgende behandelingen betalen beide klanten de normale prijs.

Een nieuwe set wimperextensions of nagels. Ook hierbij geldt dat de behandeling iets goedkoper wordt omdat je klanten samen komen en de volgende keer de normale prijs betalen. Deze klanten behandel je na elkaar en terwijl de ene klant zit te wachten kun je meer vertellen over je diensten en kan ze de filmpjes van onze volgende tip bekijken!

Tip 2: Filmpjes van behandelingen.

Tegenwoordig is het een trend om filmpjes te maken, denk maar aan alle vloggers op YouTube. Maar dit kun jij ook in gaan zetten voor jouw salon!

Maak mooie filmpjes van de behandelingen die je aanbiedt en deel deze via je Social Mediakanalen. Vergeet daarbij de salon zelf niet! Beschik je over een tv-scherm in je salon, bijvoorbeeld in de wachtruimte of bij de balie? Laat daar de filmpjes doorlopend afspelen met een rustig muziekje eronder. Klanten zien direct wat jij nog meer te bieden hebt en zijn dan eerder geneigd om een afspraak te maken!

Tip 3: Organiseer een inloop-ochtend

Één ochtend in de maand waarop mensen binnen kunnen lopen. Zij kunnen dan kennis maken met jou en de salon zien. Je kunt ze rustig uitleggen wat de behandelingen inhouden en wat jij voor ze kunt betekenen. Zonder verplichtingen. Hierdoor verlaag je de drempel om langs te komen.

Een ander idee voor een inloop-ochtend: Een ochtend waarop de klanten zonder afspraak binnen kunnen lopen om een korte behandeling te laten uitvoeren, zoals bijvoorbeeld epileren en verven van de wenkbrauwen of het harsen van bovenlip.

Maak hiervan een event op Facebook (hier komt volgende week een blog over!)

Tip 4: Workshops en demonstraties

Organiseer een workshop of demonstratie ochtend/middag.

Tijdens een workshop kun je de klanten van alles leren over hoe zij bijvoorbeeld hun huid het beste kunnen verzorgen. Of hoe ze mooie make-up kunnen aanbrengen die past bij hun huid etc.

Tijdens een demonstratie kun je de klanten laten zien hoe bepaalde behandelingen te werk gaan. Het kan zijn dat de klant een bepaalde behandeling graag eerst een keer wil zien voordat ze er een afspraak voor maakt.

Ook hier kun je een event van maken op Facebook (volgende week in de blog!)

Welke tip ga jij gebruiken om meer klanten in je salon te ontvangen?

%d bloggers liken dit: