Ik merk dat beautyondernemers het vaak moeilijk vinden om hun doelen duidelijk voor ogen te krijgen. Men gaat helemaal op in het werk, het loopt op rolletjes maar doelen zijn er niet of nauwelijks. Zonde! Want meestal zijn er wel wensen, toekomstplannen en ambities maar een concreet plan is er niet. Herkenbaar? Dan gaat daar vandaag verandering in komen! Ik ga in 4 stappen laten zien hoe deze doelen gesteld en gehaald kunnen worden.

De grote valkuil voor veel ondernemers is dat zij alles NU willen en denken door keihard te werken dat de beoogde doelen en toekomstplannen vanzelf wel komen. Maar meestal lukt dat niet. Hoe moet het dan wel?

The Key is… FOCUS.

De juiste mindset is ontzettend belangrijk bij het stellen en behalen van je doelen.

En om deze FOCUS mindset te behouden kun je onderstaande 4 stappen doorlopen:

1. Brainstorm – Neem een vel papier (of de worksheet) en schrijf alle punten op die je wilt behalen of doen. Het maakt niet uit of het iets is wat pas over 5 jaar kan of dat het morgen al kan. Alles schrijf je op.

2. Focus – Je schrijft de doelen op een lijstje van hoogste prioriteit (1) tot de laagste prioriteit. Het is natuurlijk logisch dat je met het doel begint wat de hoogste prioriteit heeft, de rest blijft nog even op je doelenlijstje staan.

3. Stappenplan – Welke stappen zijn er nodig om het doel te bereiken, schrijf deze in volgorde op.

4. Plannen – De stappen om je doel te bereiken ga je inplannen in je agenda, zo weet je precies wanneer je wat moet doen om dichter bij je doel te komen.

 

Ik heb het zelfs nog makkelijker gemaakt. Ik heb een PDF-worksheet ontwikkelt die je ELKE keer kunt gebruiken als je een doel wilt stellen en behalen!  Download hem hier.

Als je nog goede tips hebt laat ze mij en alle andere beautyondernemers weten in een reactie hieronder!

 

%d bloggers liken dit: