Wil jij een gelukkig en succesvol beautyondernemer zijn? Dan is een positieve business mindset ontzettend belangrijk!

Vandaag geef ik je10 tips voor een positieve mindset!

1. Doen wat je leuk vindt!

Het is natuurlijk algemeen bekend dat als je doet wat je leuk vindt, dat je daar dan plezier in hebt. En als jij geniet van de dingen die jij mag doen dan zullen je klanten daar ook positief op reageren. Mensen voelen zich dan eerder aangetrokken tot jou en je salon. Doe jij behandelingen in je salon omdat je denkt dat het erbij hoort of omdat je concurrent het doet en het bij hem/haar goed loopt? Stop hier dan mee, het werkt je groei tegen omdat jij er niet volledig achter staat!

2. Doe waar je goed in bent!

Beautyondernemers, en zeker de startende beautyondernemers, hebben vaak de neiging om alles zelf te doen om controle te houden en om geld te besparen (ik was er één van!) maar waarschijnlijk ben jij vooral goed in je vak en niet in de meeste overige zaken zoals administratie/marketing/webdesign etc. Als je voornamelijk gaat doen waar je echt goed in bent dan kan jij je gemakkelijk onderscheiden van anderen. Hier zit jouw potentieel om snel beter te worden en om te groeien. Dus ga vooral meer doen van waar jij goed in bent en zoek hulp bij de zaken waar je niet zo goed in bent!

3. Zie jezelf als een gelukkige en succesvolle beautyondernemer.

Het is ontzettend belangrijk dat jij er zelf in gelooft want als jij niet in jezelf gelooft dan gaan je klanten dit zeker weten niet doen! Als je denkt dat je iets niet kunt of als je denkt dat je iets niet durft dan gaat het je ook niet lukken. Heb jij negatieve gedachten, zet deze dan om in positieve en zie jezelf gewoon al als een gelukkige en succesvolle ondernemer!

4. Vermijd negatieve gedachten.

Natuurlijk (en helaas!) hebben we allemaal onze twijfels en gedachten dat we niet goed genoeg zijn of niet genoeg toe te voegen hebben, dat anderen beter zijn en alles al hebben enzovoorts. Dit heeft niet alleen een negatief effect op je mindset maar ook op je plezier en productiviteit!

Dus hop! Draai die negatieve gedachten om en kijk wat er allemaal wel goed is gegaan. Schrijf eens een week lang elke dag 3 dingen op die goed gingen of waar je trots op was en ervaar het effect daarvan.

5. Laat je inspireren door anderen.

Veel ondernemers zien concurrentie als iets negatiefs, als een gevaar. Vaak voelen we ons jaloers of bedreigd door het succes van anderen maar ook zij zijn ooit klein begonnen. Succes komt niet zomaar uit de lucht vallen! Kijk naar andere beautyondernemers met trots en laat je inspireren. Misschien kun je contact met hen opnemen en vragen om hulp.

6. Begin met het doel voor ogen.

Doelen geven richting aan je onderneming. Als je weet waar je naar toe wilt en als je doelen hebt gesteld voor je bedrijf is het ook makkelijk om de weg er naar toe uit te stippelen. Dus stel duidelijke doelen op. Houd focus en stel prioriteiten.

7. Zie je kansen en maak er gebruik van.

Herken de kansen als die zich voordoen en kom in actie. Soms moet je bereid zijn om risico’s te nemen. Dus let op de kansen die zich voordoen en ga ervoor! Wees niet bang om fouten te maken. Doen, uitproberen en weer bijstellen. Wees daarnaast niet te perfectionistisch, dit zorgt enkel voor uitstelgedrag.

8. Vier je successen!

Doelen behalen lukt niet in één keer. Dat gaat in stapjes. Maar het is ook belangrijk om de tussenstappen te vieren! Dit motiveert je om door te gaan naar het bereiken van je doel!

9. Reflecteer jezelf.

Kijk regelmatig eens naar je zelf en stel jezelf vragen als: “wat doe ik goed?” en “wat kan er misschien beter en hoe kan ik dat doen?” Dus ben je nog gemotiveerd, ben je de juiste dingen aan het doen, dragen deze bij aan het bereiken van je doel en waar liggen je persoonlijke uitdagingen etc. Probeer ook hierbij de negatieve gedachten van je af te zetten en om te zetten in positieve! Zie reflecteren als iets wat groei brengt!

10. Vraag feedback en hulp

Jezelf reflecteren is erg belangrijk maar het kan ook heel handig zijn om feedback te vragen aan anderen. Wat vinden zij van jou en je beautyonderneming? Waar zien zij verbeterpunten? Durf dan ook om hulp te vragen!

En, heb jij al een positieve business mindset?

Heb je vragen of meer hulp nodig, neem dan gerust contact met ons op en kijk gelijk even bij onze coachingsdiensten!

%d bloggers liken dit: