social media tips kerstKerst komt steeds dichterbij en in de salon wordt het drukker en drukker! Daarom is het nu extra belangrijk om jouw Social Media goed bij te houden!

Het kan zijn dat je het eerdere artikel met 8 tips voor de decembermaand gemist hebt. Als je nog niet goed weet wat je met Kerst in je salon kunt doen dan is het aan te raden om het artikel even door te lezen.

Vandaag help ik je met wat handige en leuke ideeën om op Social Media te plaatsen tijdens deze drukke tijd.

 

1 | Allereerst is het verstandig om je berichten in te plannen. Als je dit op de dag zelf allemaal moet doen gaat het hoogstwaarschijnlijk niet meer lukken. Op Facebook kan je heel gemakkelijk inplannen door je bericht te schrijven, je afbeelding erbij te plaatsen en dan voor plannen te kiezen (zie de afbeelding hieronder). Voor Instagram heb je speciale planning tools. Ik gebruik Later.com deze kun je op je laptop via internet gebruiken en op je telefoon via de App (zowel Android als IOS)

social media tips kerst

 

2 weken van te voren…

 

2 | Kerst komt steeds dichterbij. Als jij een speciale behandeling of actie hebt voor de kerstdagen promoot deze dan door ermee te adverteren op Facebook. Daarnaast zet je ook de “normale” behandelingen nog even in de spotlight voor de feestdagen. In het artikel ‘5 tips voor adverteren op Facebook’ leg ik een aantal dingen uit over adverteren op Facebook.

3 | Breng je Facebookpagina in Kerstsfeer en pas je omslagfoto aan. Je volgers zien dit in hun tijdlijn voorbij komen en zo zorg je voor extra reclame.

4 | Zorg er deze week voor dat klanten weten dat zij in jouw salon terecht kunnen voor cadeautjes en cadeaubonnen. Laat dit zien in een foto of video.

5 | Heb jij je salon mooi ingericht voor Kerst? Deel dit met je volgers! Zo kunnen ze zien hoe gezellig het eruit ziet! Maak er een leuk filmpje van en plaats deze op je Social Media kanalen.

 

1 week van te voren…

 

6 | Maak een bericht of video met handige tips voor je volgers. Bijvoorbeeld make-up tips, de juiste huidverzorging om er stralend uit te zien of mooi gelakte nagels. Vraag in hetzelfde bericht/video of je volgers hun kerstlook willen delen onder jouw bericht en je salon te taggen.

7 | Deze week is het officieel winter. Haak hierop in door een mooie winterse visual (afbeelding) te plaatsen met daarbij tips voor de koude dagen.

8 | Last Minute! Veel mensen doen op het allerlaatste moment pas de kerstinkopen. Laat nog een keer zien welke cadeaus zij bij jou kunnen aanschaffen en promoot je cadeaubonnen.

9 | Zondag is het kerstavond. Plaats die dag een mooie visual om je volgers een fijne Kerst te wensen.

 

KERST

 

10 | Uiteraard zijn het dé dagen om je volgers Fijne Kerstdagen te wensen.

Laat ook je persoonlijke kant zien, laat zien hoe jij Kerst viert. Maak een foto van de kerstboom of het kerstdiner. Dit geeft vertrouwen.Probeer ook eens in de kerstgedachte te denken. Wie kun jij deze dagen helpen of verrassen? Organiseer een inzamelingsactie voor mensen die geen cadeautjes kunnen betalen. Of zet je in voor een goed doel. Laat dit op een luchtige manier zien op Social Media.

 

Begin nu al met het inplannen van jouw Social Media kanalen en zorg dat je jouw volgers blijft bereiken in deze drukke tijden!

 

Lukt het niet om de Social Media voor jouw salon bij te houden? SalonMarketing kan dit voor je doen! Meer informatie? Stuur een mail naar info@salonmarketing.nl of vul het contactformulier in.

%d bloggers liken dit: